Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
ВЕРТИКАЛНАТА КОМУНИКАЦИЯ И АТРИУМНИТЕ ПРОСТРАНСТВА
Автори
Евгени Светлозаров Рафаилов
Илюстрации на корица
Описание
Многообразието и динамиката на процесите, променящи интериорните пространства в последните десетилетия, както и движещата се социална и културна среда, антропометричните характеристики на човека, различията в социалните групи, необходимостта от различни по стандарт места за работа, култура, отдих, развлечение, спорт, обитаване, хранене и т.н., поставят проектирането на вертикалните комуникации и атриумните пространства пред сериозни задачи, процес на проучване, анализ и проектиране.
Правилното и рационално изграждане на архитектурната композиция както в интериора, така и в екстериора, зависи от местоположението и вида на вертикалната комуникация, а при по-сложни и обемни компози ции - от умелото им съчетание в различни части на общопространствената композиция. Докато атриумното пространство винаги е център на архитектурната композиция, като около него се развива и протича цялостната организация на отделните обемнопространствени единици (различни или сходни по фунция). Вертикалната комуникция може да се ситуира на различни места в него и се превърща във второстепенен елемент на композицията.

Настоящият труд трябва да изясни и определи чрез методика основните принципи и процеси при проектирането, трябва да помага при решаването на архитектурно композиционните, функционално експлоатационните и строително конструктивните проблеми, да представи по-широк образователен поглед върху интериорния образ на актуалните решения на посочените елементи и прилежащото им архитектурно пространство в световен мащаб.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Архитектура
Жанр
Монография
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
128
Тираж
150
Илюстрирано
Да
Дата на издаване
20.10.2019