Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Порно
Автори
Велизар Георгиев Цветанов
Илюстрации на корица
Описание

Тази книга всъщност е филм, който на този етап е "заснет" само с думи. Тя на практика е описание на филм, но без техническите условности на един сценарий. Когато я четете, дори и да не сте актьори, можете много лесно да влезете в ролята на някой от персонажите, защото характерите тук са описани поведенчески вярно, а образите им, макар и изчистени от подробностите на физическите им черти, оставят своя дълбок емоционален отпечатък. Диалозите са почти съвършено конструирани по законите на киното. Смислово уплътнени и драматургично обосновани, те не само са в основата на комичното, което изобилства в този филм-книга, но и представляват основен двигател за развитието на фабулата, което ги превръща в един малък образец на изкуството на диалога. 

Тази книга ни предлага оригинален прочит на обикновени, изтъркани до незабележимост, теми, проблеми и персонажи от нашето ежедневие. И въпреки че авторът конструира разказа си по холивудска рецепта като символ на порното в киното, на финала той ни изправя пред единствено възможния край на една подобна история, разказана от европейски автор – реалността.

С тази книга читетелите ще си припомнят онова отношение към любовта, което вече съществува единствено в спомените ни, само за да установят на финала, че няма нищо ново под слънцето и че всички беди, които ни спохождат, са причинени от собственото ни нежелание да се учим от грешките си и да се развиваме, търсейки единственото, което е способно да осмисли безсмисленото ни човешко съществувание - любовта.

Издател
Подвързия
e-book
Националност на автора
България
Формат
ePub
Език
Български
Тематики
Художествена проза, e-books
Жанр
Роман
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
336
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.05.2020
Цена
10,00