Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Йохан Кройф
Подзаглавие Моят начин. Автобиографията
Автори
Йохан Кройф
Илюстрации на корица
Описание
ЕДИНСТВЕНАТА ОФИЦИАЛНА АВТОБИОГРАФИЯ НА ЙОХАН КРОЙФ!
„Моят начин” е наследството, което Кройф оставя на близките си, на феновете, на футбола изобщо!
Йохан Кройф не бе просто гений с топка в краката – той промени самата същност на футбола. И като играч, и като треньор неговото име бе символ на новото, различното, красивото в най-великата игра на планетата. Тоталният футбол се превърна във философия, изповядвана до наши дни от най-успешните европейски клубове.
„Есенцията на наученото като играч се изразява най-вече в четири неща, които ти трябват – добра трева, чисти съблекални, футболисти, които сами си чистят обувките, и опънати мрежи на вратите.”
„Промяната в стила беше почти завършена и трябваше да поработим върху заставането по терена. Част от това беше привличането на някой като Христо Стоичков, тогава непознат българин, който, нека пак да кажа, ни излезе евтино. Трябваше ми човек като Христо не само заради футболните му качества, но и заради характера му. Той беше боец, инат в добрия смисъл на думата. Той можеше да разтърси отбор, в който нямаше кой знае колко силни характери, не само в съблекалнята, но и на терена.”
„Той имаше изключително влияние върху футбола – първо като играч, а после и като треньор!”
Пеп Гуардиола
„Той бе в сърцето на революцията във футбола. „Аякс” промениха играта и той бе лидерът на тази промяна. Ако искаше, Кройф можеше да е най-добрият играч на всеки пост на терена!”

Ерик Кантона

Издател
Подвързия
твърда
Националност на автора
Нидерландия
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Биографии
Жанр
Автобиография
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
30.04.2017
Дата на издаване
18.05.2017
Цена
19,90