Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Въведение в теорията на счетоводството и контрола
Автори
Евгений Стоянов
Илюстрации на корица
Описание

Цел за създаването на пособието е достъпното представяне на определени знания за счетоводството и контрола. Консолидирането на двете области е логически обосновано, защото само това което е коректно отчетено и измерено може да бъде управлявано и контролирано.

Като предмет на разработката могат да бъдат определени същността и работата на две основни за всеки икономически субект системи – счетоводно-отчетната и контролно-управленската.

По тази причина авторът е потърсил и прилага като фундамент за излагане на своята гладна точка малка и съществена част от това, което преди него са направили водещите в двете области предимно български учени. Основанието за регистрираното предпочитание се обяснява с това, че навсякъде процесите на счетоводна отчетност и контрол отразяват националната специфика на икономическата система.

Изложението е структурирано в две части и 5 теми. Библиографският справочник включва 51 заглавия на литературни източници и образци от действащата нормативна база. Обемът на учебника е 136 страници.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Счетоводство, ВУЗ
Жанр
Учебник за ВУЗ
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
136
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.01.2015