Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Маските на Бога
Автори
Джоузеф Камбъл
Илюстрации на корица
Описание

Известният в цял свят професор Камбъл (1904-1987) е автор на книги по сравнителна митология, в които разглежда митовете на различни култури и народи, особеностите в представите им за бог и божествено. "Маските на бога" е класическият труд на американския изследовател с изключителна значимост за науката.
В четвъртия том от монументалното проучване Камбъл разкрива дълбините на творческата митология, дело на малцина бунтари, които "отправят предизвикателство към ада". Той се опира на големите съзидателни мислители през постсредновековния период в Европа - от Галилео до Айнщайн, от Шекспир до Томас Ман. С изкусна лекота плува в световете на Юнг и Данте, Ницше и Абелар, Краля-рибар и тайнствата на Светия Граал, Беовулф и Тезей, и още по-назад във времето, до древната Богиня майка на Вселената, за да разшири познанието за духовното богатство, което съвременния човек е наследил.
Според сп. "Тайм" това класическо произведение е "не само за специалисти, но и за всички, които го възприемат като митична пътека към днешния си живот."
Издател
№ на том Т. 4
Заглавие на том Творческа митология
Подвързия
мека
Националност на автора
Великобритания
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Религия, Философия, История, Митология
Жанр
Научна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
784
Илюстрирано
Не