Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
ОZZY: Без цензура
Подзаглавие Без цензура
Автори
Сю Крофърд
Илюстрации на корица
Описание

* Пъклено изчадие или фитнес маниак?
* Принц на мрака или светла душа?
* Откачен, който яде прилепи или любящ баща?
От тридесет години насам Джон Майкъл "Ози" Озбърн е икона. Икона на хеви метъла – защото е лудият вокалист на Блек Сабат и защото има невероятно успешна солова кариера. А не е ли той само едно изветряло, съсипано рок величие? Или пък е успешен пример за карикатурен комикс герой, създаден от маркетинговия гений на съпругата си?
През 70-те години той нарушава всички правила – продължава да го прави и сега. През 2002 г. чупи всички рекорди като звезда в "The Osbournes" – заснетото със скрита камера документално шоу, чиито зрители са най-голямата аудитория в историята на MTV. В него "татуираният обладан в миналото от алкохола и наркотиците бивш секс бог" се представя като образцов съпруг и баща на тийнейджъри.
Допълнително удоволствие за почитателите на Ози са включените 16 страници с редки фотографии, изчерпателната дискография и хронология, както и списък с всички негови татуировки, от който могат да разберат например, че първата му е от затвора – изписва OZZY на кокалчетата на пръстите си. Почти веднага е последвана от още няколко, включително и засмени лица на двете колена. Защо ли? Защото Ози мисли, че колената са много тъжно нещо и имат нужда да се разведрят.
Сю Кроуфорд, автор на книги и журналист, описва необичайния живот и кариера на Ози Озбърн, с голяма страст и желание да разкрие неговата същност. Това е книга писана от фен и за феновете. Информативна и интересна, тя проследява живота и кариерата на Ози, като същевремено ни дава възможността да надникнем зад кулисите на музикалната индустрия.
Издател
Заглавие на поредица Музиката, която обичаме
Подвързия
твърда
Националност на автора
Великобритания
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Музика
Жанр
Научно-популярна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
224
Илюстрирано
Не