Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Финансов контрол
Автори
Евгений Николов Стоянов
Илюстрации на корица
Описание
Почти невъзможно е да се оспорят качествата на контрола като социален феномен. Историята на човешкия род е най-същественото доказателство и причина, както за неговите прояви, така и за неговата еволюция. Независимо от организацията, обособените видове и характерните форми за изява, контролът е обществено отношение, ангажирано с регулиране на поведение, с контролно въздействие както, върху личности, така и върху личностни и обществени формации, което предопределя анализа на контрола, както в теоретичен, така и в чисто практико-приложен аспект.
Учебникът полага начало на дискусията относно правото, необходимостта и осъзнаването на контрола, като реквизит на социума, нужен за точното и коректно измерване на обществените интереси и внасяне на корективи при тяхната реализация. Този акт е разгледан като резултат от обединяване на трите фактора – пари, контрол и институции.
Съдържанието включва две тематично обособени части с 12 теми. Обемът на книжното тяло е 234 страници. Библиографията включва над 175 литературни и нормативни източника.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
ВУЗ
Жанр
Учебник за ВУЗ
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
234
Илюстрирано
Не