Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Вечната гръцка митология
Оригинално заглавие Treasury of Greek Mythology
Автори
колективен
Илюстрации на корица
Описание

Боговете са непредксазуеми и многолики. Някои от тях се страхуват от децата си и ги поглъщат. Други обичат изкуствата и веселието. Трети създават хоратa за… забавление на другите богове .

Кои са титаните? Кои са олимпийците? Кои са смъртните герои, постигнали безсмъртие? Тази книга съдържа историите на най-прочутите древногръцки богове – от изначалните божества, сътворили света, до завистливите богини, за които красотата е най-важното. Жестокости, безразсъдства, хитрости, лъжи, любов, коварства и справедливост – в гръцките митове има от всичко. А съдбите на Гея, Уран, Кронос, Зевс, Хера, Аполон, Хелиос, Афродита и Херакъл многократно отвеждат към въпроса дали е истина всичко това и оставят желание да не излизаме от лабиринта на приказките.

Изданието „Вечната гръцка митология“ на Нешънъл Джеографик съдържа 25 класическите предания за богове и простосмъртни. Тук читателите ще открият още: карта на Древна Гърция, сравнение между имената на основните богове в гръцката и римската митологии и богати илюстрации, които пресъздават историята на света от неговото създаване до легендарната Троянска война.

Издател
Подвързия
твърда
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Митология
Жанр
Енциклопедия
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Да
Планирана дата на издаване
30.06.2012
Дата на издаване
30.07.2012
Цена
25,00