Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Чингис
Автори
Кон Игълдън
Илюстрации на корица
Описание

Велики събития и спираща дъха бруталност!
Едно момче е изоставено в пустошта от племето си, но не умира. Както знаят читателите на “Степният вълк” и “Господари на лъка”, това лишено от късмет момче се превръща в една от най-могъщите и всяващи страх фигури в историята - Чингис. Той успява да убеди враждуващите помежду си племена да загърбят различията си, да се обединят и да се изправят срещу най-старите си врагове. Под неговото безмилостно и вдъхновяващо командване се ражда могъщ народ.
Но това е само началото на борбата му - ханът изпраща посланици в чужди земи, но те биват измъчвани и убивани. Опитва се да започне търговия, но опитите му се посрещат с насилие и отказ. Не след дълго монголската войска напуска пределите на владенията на хана и започва ужасът...
Игълдън е майстор на широката четка и пресъздава със замах древния свят. От многото автори, опитвали се да пресъздадат Чингис хан, никой не се е справил по-добре със задачата от Кон Игълдън.
Кон Игълдън се появява на сцената с блестящата серия романи за Юлий Цезар. Новата му серия "Чингис" е посветена на именития хан и потомците му. Това е епична история, съживена отново по един блестящ начин.
Издател
№ на том Кн. 3
Заглавие на том Кости по хълмовете
Подвързия
мека
Националност на автора
Великобритания
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Художествена проза, Исторически
Жанр
Роман
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
480
Илюстрирано
Не