Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Нюрнберг
Подзаглавие Злодейството на съд
Автори
Джоузеф Персико
Илюстрации на корица
Описание
В своя забележителен преразказ на историята на Нюрнбергските процеси Джоузеф Персико не само пресъздава мащабността на това драматично събитие, но и съобщава неизвестни досега, шокиращи подробности, отнасящи се до всички участници. Като използва нови източници – записките на психиатъра и на началника на затвора, бележките на съдиите и прокурорите, писмата и дневниците на подсъдимите, - Джоузеф Персико разкрива всекидневната принуда на компромисите, непоклатимостта и разрушителността на сляпата вяра, противоречията между закона и жаждата за отмъщение, напрежението и недоверието между Изтока и Запада в началото на Студената война.
Шестдесет години след тяхното начало Нюрнбергските процеси остават пример за това как злодейството може и следва да бъде изправено на съд. Историята трябва да напомня на всяко следващо поколение, че отговорността за извършени престъпления се поема лично от извършителите.
Тази книга е написана толкова увлекателно и вълнуващо, че се чете като роман на Робърт Лъдлъм.
По тази книга е създаден едноименният американски филм с участието на Алек Болдуин, Джил Хенеси, Брайън Кокс, Макс фон Сюдоф и Кристофър Плъмър.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Исторически
Жанр
Роман
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Дата на издаване
08.05.2006
Цена
14,00