Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Летене по Радичков
Автори
Милена Лилова и др., Боян Биолчев, Цочо Бояджиев, Георги Господинов, Иван Добчев, Мирела Иванова, Светлозар Игов, Георги Каприев, Бойко Ламбовски, Валери Стефанов, Николай Табаков
Илюстрации на корица
Описание

Този сборник е поклон пред Йордан Радичков.

Във времена на литературна нечувствителност и културна безпаметност авторите му пак приседнаха на ученическия чин и се заслушаха в Радичков.

Текстът пред нас е предговор, писан от него преди 10 години. Писан за една читанка за втори клас, по волята на образователните власти така и не видяла бял свят. Останала следователно непрочетена от българските деца.

Решихме да го п(р)очетем ние. Подборът на това „ние“ е впрочем съвършено субективен. Субектът са съставителите, които с удоволствие поемат отговорността си.

Всеки от нас има своя жив досег до Йордан Радичков, всеки от нас има съвършено не случайно отношение към него, всеки от нас е съществено повлиян от него. Взимаме повод от тези девет изречения и заговаряме: за тях, за него, за нас в живеенето с него. Защото всички ние сме сигурни в едно: има летене по Радичков. И то си струва.

Защото е същински живот.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Филологически науки
Жанр
Сборник различни жанрове
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
80
Илюстрирано
Да
Планирана дата на издаване
31.10.2011
Цена
7,00