Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Влияние на поведенческите фактори върху намеренията за предприемачество на студентите
Автори
Адиле Мустафова Димитровa
Илюстрации на корица
Описание

Предприемачеството и самостоятелната заетост са основен фактор за постигането на устойчив растеж, развитие на икономиката и увеличаване на броя на работните места. Студентите от бизнес специалностите могат да се възприемат като потенциални бъдещи предприемачи. Затова е много важно да се проучат техните намерения за предприемаческа дейност като получените резултати се използват за подобряване на учебните програми и обучения.

Основна цел на изследването е да се проучи и установи степента на влияние на основните поведенчески фактори върху намеренията за предприемачество на студентите от бизнес специалностите в три университета от България, Украйна и Полша.

В тази връзка най-напред се разглеждат същността, историческото развитие, ролята и средата на развитие на предприемаческата дейност. Извършен е анализ на теоретичните модели на намеренията за предприемачество, както и на влиянието на основните поведенчески фактори върху намеренията за предприемачество. Въз основа на теоретичните изследвания е предложен концептуален модел и методология на проучването. Въз основа на събраните данни е извършен анализ на основните поведенчески фактори за студентите от бизнес специалностите на трите университета. Проведен е статистически анализ на резултатите от проучването на поведенческите фактори и е предложен регресионен модел за оценка и прогнозиране на влиянието на основните поведенчески фактори върху намерението за предприемачество на студентите от бизнес специалностите на трите университета.

Издател
Заглавие на поредица серия монографии: Библиотека „Научно знание”
Номер в поредица 14
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Мениджмънт, маркетинг
Жанр
Монография
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
141
Тираж
100
Илюстрирано
Не
Дата на издаване
15.02.2020
Дата на изчерпване
29.02.2020
Цена
1,00